|
|
|
Karácsonyi muffin
(12 darab muffinhoz)
Hozzávalók:
17 dkg margarin; 13 dkg cukor; 4 egész tojás; 2 kávéskanál vaníliás cukor; 5 evőkanál tej; csipetnyi só; 32 dkg liszt; 1 csomag sütőpor; aszalt gyümölcsök; dió; mazsola
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, olvasztott margarint, sót, végül a sütőporral elkevert ... |
|
|
|
|
|
|
|
... db.
Hozzavalok: 250 g kokuszzsir, 2 db tojas, 3 dl porcukor, 1 dl kakao, 1 teaskanal vanilias cukor, 0. 5 dl aprora vagott mazsola vagy narancshej, apro formak.
A kokuszzsirt felolvasztod.
A cukrot a tojassal jol kikevered, hozzateszed a kakao port. Keverd bele a langyos kokuszzsirt aprankent. Kevered erösen, es a vegen belekevered az apro gyümölcsöt. Elosz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (-):
*
o kakaópor a szóráshoz
o kevés margarin a tepsi kikenéséhez
o 1 nagy doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt
o 50 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
o 30 dkg cukor
o 6 tojás
... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg kókuszzsír (vaj), 10 dkg cukor, 4 evőkanál tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, 5 dkg azonnal oldódó kakaópor, 5 dkg durvára őrölt mandula, 30 dkg keksz, 2 tojás.
Elkészítés:
A kókuszzsírt kis lángon felmelegítjük. A tojásokat felverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a tejet hozzákeverjük. A langyos zsiradékot összekeverjük a mandulá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 1 dl krémes kókuszlikőr, 10 dkg kókuszzsír (esetleg margarin), 10 dkg margarin, 10 dkg apró szemű hámozott mandula, 15 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt a kókuszlikőrrel felmelegítjük, a tűzhelyről levesszük, és megolvasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg kókuszzsír (vaj), 10 dkg cukor, 4 evőkanál tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, 5 dkg azonnal oldódó kakaópor, 5 dkg durvára őrölt mandula, 30 dkg keksz, 2 tojás.
Elkészítés:
A kókuszzsírt kis lángon felmelegítjük. A tojásokat felverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a tejet hozzákeverjük. A langyos zsiradékot összekeverjük a mandulá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 1 dl krémes kókuszlikőr, 10 dkg kókuszzsír (esetleg margarin), 10 dkg margarin, 10 dkg apró szemű hámozott mandula, 15 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt a kókuszlikőrrel felmelegítjük, a tűzhelyről levesszük, és megolvasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg kókuszzsír (vaj), 10 dkg cukor, 4 evőkanál tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, 5 dkg azonnal oldódó kakaópor, 5 dkg durvára őrölt mandula, 30 dkg keksz, 2 tojás.
Elkészítés:
A kókuszzsírt kis lángon felmelegítjük. A tojásokat felverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a tejet hozzákeverjük. A langyos zsiradékot összekeverjük a mandulá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg kókuszzsír (vaj), 10 dkg cukor, 4 evőkanál tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, 5 dkg azonnal oldódó kakaópor, 5 dkg durvára őrölt mandula, 30 dkg keksz, 2 tojás.
Elkészítés:
A kókuszzsírt kis lángon felmelegítjük. A tojásokat felverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a tejet hozzákeverjük. A langyos zsiradékot összekeverjük a mandulá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 1 dl krémes kókuszlikőr, 10 dkg kókuszzsír (esetleg margarin), 10 dkg margarin, 10 dkg apró szemű hámozott mandula, 15 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt a kókuszlikőrrel felmelegítjük, a tűzhelyről levesszük, és megolvasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg kókuszzsír (vaj), 10 dkg cukor, 4 evőkanál tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, 5 dkg azonnal oldódó kakaópor, 5 dkg durvára őrölt mandula, 30 dkg keksz, 2 tojás.
Elkészítés:
A kókuszzsírt kis lángon felmelegítjük. A tojásokat felverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a tejet hozzákeverjük. A langyos zsiradékot összekeverjük a mandulá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 1 dl krémes kókuszlikőr, 10 dkg kókuszzsír (esetleg margarin), 10 dkg margarin, 10 dkg apró szemű hámozott mandula, 15 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt a kókuszlikőrrel felmelegítjük, a tűzhelyről levesszük, és megolvasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg kókuszzsír (vaj), 10 dkg cukor, 4 evőkanál tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, 5 dkg azonnal oldódó kakaópor, 5 dkg durvára őrölt mandula, 30 dkg keksz, 2 tojás.
Elkészítés:
A kókuszzsírt kis lángon felmelegítjük. A tojásokat felverjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a tejet hozzákeverjük. A langyos zsiradékot összekeverjük a mandulá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 1 dl krémes kókuszlikőr, 10 dkg kókuszzsír (esetleg margarin), 10 dkg margarin, 10 dkg apró szemű hámozott mandula, 15 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt a kókuszlikőrrel felmelegítjük, a tűzhelyről levesszük, és megolvasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 1 dl krémes kókuszlikőr, 10 dkg kókuszzsír (esetleg margarin), 10 dkg margarin, 10 dkg apró szemű hámozott mandula, 15 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt a kókuszlikőrrel felmelegítjük, a tűzhelyről levesszük, és megolvasztj... |
|
|
|
|
|
|
|
... 100 db.
Hozzavalok: 250 g kokuszzsir, 2 db tojas, 3 dl porcukor, 1 dl kakao, 1 teaskanal vanilias cukor, 0. 5 dl aprora vagott mazsola vagy narancshej, apro formak.
A kokuszzsirt felolvasztod.
A cukrot a tojassal jol kikevered, hozzateszed a kakao port. Keverd bele a langyos kokuszzsirt aprankent. Kevered erösen, es a vegen belekevered az apro gyümölcsöt. Elos... |
|
|
|
|
|
|
|
...380 g bio fehér liszt
150 g nádcukor
1,5 cs. bio foszfátmentes sütőpor
1,5 mk. szódabikarbóna
1 cs. bio vaníliás cukor (pl. DM-ből)
9 ek. olaj
350 ml növényi tej
1 citrom reszelt héja és leve
A VEGÁN - TOJÁSMENTES CUKRÁSZKRÉMHEZ:600 ml vaníliás szójatej
30 g bio fehér liszt
20 g kukoricakeményítő
1 (kezeletlen bio) citrom héja... |
|
|
|
|
|
|
|
A coeliakia vagy glutén-szenzitív enteropátia, amelyet félrevezető módon lisztérzékenységnek is hívnak, egy autoimmun betegség, amely nem gyógyítható, de diétával jól kezelhető. Világnapja mindig májusban van, 2007-ben 19-re, 2009-ben 16-ra esett.
Búza, rozs és árpa fogyasztása nyomán kialakuló, immunológiai alapú bélnyálkahártya elváltozás. A történések az ezekben a növ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hideg desszertek meleg napokra
2012.07.08.
Desszert, mintegy boldogsághormonként még a legforróbb napokon is "kötelező". Csak éppen az nem mindegy, milyen. Ha kellemesen hűs és krémes, könnyebben elfogy és nem érezzük a "jaj, ezt már nem kellett volna megennem" érzést.
Amikor a hőmérő higanyszála átszalad a 30 fokon, szívesen elfelejtjük a meleg... |
|
|
|
|
|